7 Ocak 2012 Cumartesi

Hazreti Isa


Selamlar,
Biliyorum cok uzun zaman oldu son yazimi yazali amma ve lakin ki totom yemedi dostlar. Turkiye haricinde insan olarak bir tek kendime guvendigi/guvenebilecegim sinirlar icerisinde yazmaya cesaretim yoktu. Zira cesaret herkesin dusundugu gibi savasta ortaya silahsiz atlayip olmek degil korkusuzca, bazen riskler alarak elinden geldiginin en iyisini yapmak demektir. Gereksiz bir ornek oldu ama anlayin iste.
Turkce karakter icermeyen yazimdan da anlayabileceginiz uzere hala daha yurt sinirlari dahilinde degilim. Uzun bir sure daha da olmayacagim. Bu yuzden yazi da yazmayi dusunmuyorum, ha yazarsam masumane yazilarla karsilasabilirsiniz benden soylemesi.
Peki o kadar ara sonar ne hakkinda yazacagim? Ya ben gitmeden once hep icimde kaldi Hz. Isa hakkinda yazmak, malum gavurlarin (ehehe) arasinda da bilgi edindim biraz daha. Nedir ne degildir arastirayim dedim, hos cok da vaktim olmadi ya, ordan burdan bilgilerle bi seyler yazdim iste. Konuya geceyim cok uzatmadan


Efendim bazilarinin sandiginin aksine Hz. Isa (A.S.) Islamda da kutsal bir peygamberdir. Kur’an’da ayni zamanda Hz. Muhammed (S.A.V.) mujdeleyicisi olarak da gecer, ve Allah Ruhulkudus’le Hz. Isa’yi guclu kildigini soyler.
Kur’an’da henuz ilgili yalniz bir ayet bulsam da Incil’de Hz. Isa’nin gucleri hakkinda daha cok sey gecer. Aslinda ayni seyler yazilidir fakat Incil daha derine inmistir dogal olarak Hz. Isa’nin gucleri konusunda. O zamandan kalan hikayeler de Kur’an tarafindan nispeten dogrulanmistir.
Hani, Allah şöyle demişti: `Ey Meryem'in oğlu İsa! Senin ve annenin üzerindeki nimetimi hatırla. Seni Ruhulkudüs'le desteklemiştim, beşikte iken ve erginlik çağında insanlarla konuşuyordun. Sana Kitap'ı, hikmeti, Tevrat'ı, İncil'i öğretmiştim. Benim iznimle çamurdan kuş görünümünde bir şey yaratıyor, içine üflüyordun da o benim iznimle kuş oluyordu. Doğuştan körü, abraşı benim iznimle iyileştiriyordun. Benim iznimle ölüleri çıkarıyordun. İsrailoğullarını senden uzak tutmuştum. Hani, sen onlara açık-seçik ayetleri getirdiğinde, küfre sapanları şöyle deyivermişti: ‘Açık bir büyüden başka bir şey değil bu. 
Maide, 110
Yukaridaki ayette de goruldugu uzere Hz. Isa’nin besikteyken konusabilme yetisi vardi. Oluleri diriltme, camura can verebilme yetenekleriyle donatilmisti. Elbette Allah’in izniyle oldu bunlarin hepsi. Ne var ki Hristiyanlar “tanri” dediler Hz.Isa icin.
Iste biraz da celisen nokta bu. Tartisiyorduk bir Hristiyanla gecenlerde, bana “Jesus Christ” lariyla ilgili anlatti. Simdi hangimiz kanitlayabiliriz kendi iddiamizi desek ikimiz de kanitlayamayiz. Inanc neticede, hangimiz 2000 kusur yil oncesine gidecek de bilecek? Benim inancim peygamber oldugunu soyluyor, ki ben de oyle dusunuyorum.
Bilmiyorum hic duydunuz mu; psisik gucler diye bir  sey var. Kendim de bizzat dunyada var olduguna inanirim, zira kendi inancima gore de uc boyutta fiziksel bir aracin/robotun icine hapsedilmis yetenekli, Allah tarafindan uflenmis bir ruhtan bahsediyoruz. Ki basima da ornekleri gelmistir, bu da bu konudaki inancimi daha da artirmistir. He iste, Hz. Isa’nin psisik guclerle mukemmel bir sekilde donatilmis olmasi onun tanri oldugunu gostermez. O halde meditasyon yaparak 80 yildir ac yasayan Hintli nedir diye sorarlar adama.
Bir cok kaynakta Hz. Isa Aleyhisselam’in oluleri diriltebildigi, su uzerinde yuruyebildigi, bedensel olarak kilik degistirebildigi, zihin okuyabildigi gibi cesitli yeteneklerden bahsedilmistir ki bir kismini da yukaridaki ayette zaten okudunuz. Bunlarin hepsi gunumuzde psisik yetenek diye bilinir. Aquakinezi (suyu kontrol etmek) suyun uzerinde yurumeye, durugoru gelecekle ilgile seyler gormeye, telepati dusuncelei okumaya birer orneklerdir. Gunumuzde bu konuda uzmanlar da vardir. O konuya cok kaymak istemiyorum fakat merakliysaniz gugil amca vasitasiyla arastirabilirsiniz.
“Yemin olsun ki, Mûsa'ya Kitap'ı verdik. Ve arkasından da resuller gönderdik. Meryem oğlu İsa'ya da açık-seçik deliller verdik ve kendisini Ruhulkudüs'le güçlendirdik. Bir resulün size, nefislerinizin hoşlanmadığı bir şey getirdiği her seferinde büyüklük taslamadınız mı? Bir kısmını yalanladınız, bir kısmını da öldürüyorsunuz.” Bakara, 87
Burada da Ruhulkudus’le Isa peygamberin guclendirildigi yaziyor. Peki nedir Ruhulkudus?
Ruhulkudus Mubarek Ruh, Kutsal Ruh anlamina gelir. Bircok kisiye gore degisir ne anlama geldigi. Kur’an’da da degisir aslidna kullanim yerine gore. Ornegin bazi yerde Allah icin kullanilirken bazi yerde Cebrail icin kullanildigi asikardir. Benim dusunceme gore Kur’an’da bazi seyler tek degil bir cok seyin anlamina ayni gelebilecegi icin burada da Isa peygamber icin farkli anlamlarda ama ayni anda kullanilmistir.
Nahl Suresi’ndeki tanima gore Cebrail gibi gozukur:
De ki: ‘İman edenleri güçlendirip kökleştirmek için ve Müslümanlara bir müjde ve kılavuz olarak, Ruhulkudüs onu, senin Rabbinden indirdi.’  ” Nahl, 102
Bir sonraki Ruhulkudus ayetini vermeden hemen once bir baska ayet gostereyim baska ne anlama gelebilecegini de gormus olalim:
Ey Ehlikitap! Dininizde aşırılığa gidip doymazlık etmeyin! Allah hakkında gerçek dışı bir şey söylemeyin! Meryem'in oğlu İsa mesih, Allah'ın resulü ve kelimesidir. Onu, kendisinden bir ruhla beraber Meryem'e atmıştır. Artık Allah'a ve resullerine inanın. "Üçtür!" demeyin. Son verin, sizin için daha iyi olur. Allah Vâhid'dir, tek ve biricik ilahtır. Kendisi için bir çocuk olmasından arınmıştır O. Yalnız O'nundur göklerdekiler ve yerdekiler. Vekil olarak Allah yeter.” Nisa, 171
Isa peygamberin ruhu icin Allah’in ruhundan verilmistir/atilmistir deniyor. Allah’in ruhu da Kutsal Ruh degil midir neticede? Iste bence bu yuzden asagidaki Bakara suresi 87. Ayette hem Cebrail Aleyhisselam’dan hem de Mubarek Ruh olan Allah’in izin verdigi olcutteki o ruhun parcasindan bahsediliyor:
Yemin olsun ki, Mûsa'ya Kitap'ı verdik. Ve arkasından da resuller gönderdik. Meryem oğlu İsa'ya da açık-seçik deliller verdik ve kendisini Ruhulkudüs'le güçlendirdik. Bir resulün size, nefislerinizin hoşlanmadığı bir şey getirdiği her seferinde büyüklük taslamadınız mı? Bir kısmını yalanladınız, bir kısmını da öldürüyorsunuz.” Bakara, 87
Allah ruhundan vermis olum daha nolsun derseniz dogru soylersiniz. Nitekim psisik yeteneklerinin bu kadar guclu olmasi birincisi peygamber olmasiyla ikincisi Ruhulkudusle aciklanabilir.
 
E peki demin tanri degil diyorduk, simdi ruhundan uflediyi gorduk. ‘Nasil olacak?’ derseniz ‘heyecan yapma bi otur yerine’ derim genc. Kafani kurcalayan soruyu anliyorum, fakat Kur’an sana bu konuda da yardimci oluyor. Yukarida gostermis oldugum Nisa 171. Ayete bakacak olursak “ Uctur! Demeyin” diyor. Sebebini acikliyor. Kur’an’in pek cok farkli yerinde de “Allah ne dogan ne de dogurandir” da gecer.  Isa peygamberi de biraz ustun ozellikler yuklenmis bir peygamber olarak nitelendirebiliriz. Nicin hala yeteneklerine ragmen peygamber dedigimi de sorarsiniz siz simdi. Bakin surelerde ne diyor: Butun onlarin hepsi (oluyu diriltmek olsun, camurdan kus yapmak olsun) Allah’in izniyle gerceklesti deniyor.  Bir dusunun simdi,  sonsuz nitelikte ve gucte Allah da tanri, onun bir parcasi olumlunun ruhu da mi hasa tanri olacak? Allah izin vermeseydi, en bastan Meryem’e mucize bir dogum gerceklestirtmeseydi Isa peygamber hangisini yapacak kudrette olurdu?
Bu arada yilbasini ve Noel’I de gecmis bulunduk yilbasinizi kutlarim. Kimisi biz Noel’I kutlamiyoruz diyor. Dogrudur, kulturumuzde yok da gunah diyenleri hicbir zaman anlamadim. Allah’in peygamberini anmanin neresi gunah? Kutlu dogum haftasi diye anarken Hz. Muhammed (S.A.V.)’i, yilbasinda veya Noel gecesi de bir dua okursun Hz.Isa’nin ruhu icin, nefesin mi tukenir?
Şöyle deyin: ‘Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, onun torunlarına indirilene, Mûsa'ya ve İsa'ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız. Biz yalnız O'na/Allah'a teslim olanlarız.’  ” (Bakara, 136) diyor Allah. Gonderdigi hicbir peygamber hakkinda ayrim yapmamaliyiz, yaparsak Kur’an’a ters duseriz.

Yavas yavas yazinin da sonuna dogru gelirken, soyle bir ozet geceyim istiyorum. Allah Kur’an’da Hz. Isa’ya daha ayricalikli, daha guclu bir ruh uflediginden bahseder ve Isa peygamberin ozel yeteneklerini aciklar. Bu durum insanlarin nicin onu tanri zannetgini de gosterir, ne var ki Allah, bunlarin hicbirisinin kendi istegi haricinde gerceklesemeyecegini vurgularken aslinda Hz. Isa’nin da bir peygamber oldugunu yineler. Ayrica Noel dolayisiyla Isa peygamberi anmak gunah degildir, Noel gelenegimiz olmasa bile gecesinde bir dua etmek hayirlidir, guzeldir.  Son olarak bir ayet paylasacagim; saglicakla, sevgiyle ve Allah’in rahmeti uzerinizde kalin. Bir sonraki yazida gorusmek dilegiyle. (NOT: E maillerimi daha sik kontrol edecegim, mail atmak isteyen olursa buyursunlar beklerim.)
Meryem oğlu İsa'nın da şöyle dediğini hatırla: "Ey İsrailoğulları! Ben size Allah'ın elçisiyim. Benden önce Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmet adında bir elçiyi müjdeleyici olarak gönderildim." Fakat İsa'nın müjdelediği elçi onlara apaçık deliller getirdiğinde: "Bu, katıksız bir büyüdür!" dediler.” Saf, 6

5 yorum:

  1. İslam bilimcilerin dediğine göre Kuranda da geçiyormuş; Hz. İsa nın doğumunun kış olamayacağı çünkü Meryem doğum yaptıktan sonra mı ne hurma ağacından hurma yediğimi ne geçiyormuş. Ayrıca Hristiyanlık yayıldıktan sonra bu noel dedikleri şeyi en başından beri değil de Avrupa Hunları zamanında ya da sonrasında kutlamaya başladıkları ve 25 Aralık, Çam ağacı, Geyik gibi unsurların Avrupa Hunlarından geçtiğini okumuştum. Eğer araştırırsan bu konuyu Hristiyanların yanlış günde yanlış şeyi kutladıklarını öğrenebilirsin. Ha, bende bunu sadece bir yerde okudum doğruluğu tartışılır.

    YanıtlaSil
  2. Christmas (Ya da Noel) denilen tarihin yanlis oldugu tum kaynaklarca asikar. Kisi karsilama, agaclari susleme bir Orta Asya samanlari gelenegi idi. Onemli olan tarihin tutmasi ya da tutmamasindan ziyade, Allah'in peygamberini anmaktir. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kardeş selam,

    Sonunda yeni yazı gelmiş :) eline sağlık. Yurt dışındasın madem aha sana ev ödevi :) Yok yok dur senden ricam olacak, eğer imkanın varsa şu konularda gözlem yapıp bana bilgi verebilir misin?

    1-Bulunduğun ülkedeki gayri müslimlerin, müslümanlar ve islamiyet hakkındaki görüşleri kendi ağızlarından.

    2-Oradaki türk ve diğer ülkelerden gelen müslüman amcaların kabaca yaşantısı (birbirleriyle olan ilişkisi, gayri müslimlerle olan ilişkisi)

    3-Gayri müslimlerle, müslümanların arasındaki gerçekleşen problemler nelerdir?

    ha tabi geniş çaplı bir araştırma elbette yapamazsın zira bol zamanın ve çeşitli imkanların olması lazım. Ama en azından orada çevrenden edineceğin intiba, bilgi alışverişleri de önemli.

    Diyeceksin ki ne yapacaksın? Şu anda taslak halinde bazı projelerim var onu senle de paylaşacağım. Sizin de katılımınızla bu projeyi hayata geçirmek istiyorum. Mesajımı bekle :)

    Kardeş Allah'a emanet ol.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Allah'in peygamberi anilir da,hristiyanlarin yaptigi gibi,icki,dans yoluyla,Allah'in oglu diye anilmaz kardes,yani onlarin yaptigi torene katilamayiz,ve yilbasi kutlayamayiz,cunku o bir sirk ayinidir.Hz Isa 25 aralikta falan dogmadi,pagan olan roma imparatorlugu hristiyanliga gecerken,eski pagan inanclarini da beraberinde getirdi.Selametle.

    YanıtlaSil
  5. JW Marriott Casino Hotel & Spa - Henderson, NV
    JW Marriott Casino 양주 출장마사지 Hotel & Spa. Henderson, NV 수원 출장샵 89100. Check Rates · Hotel Rates. The hotel is owned and operated by JW 안산 출장마사지 Marriott in Henderson, NV. · Guests praise 부천 출장마사지 the pleasant rooms 충청북도 출장안마

    YanıtlaSil