11 Haziran 2011 Cumartesi

Fal Şirktir!

Selamlar,
Bu akşam kombo yapacağım. Peşpeşe iki yazı! Bu yazımda da yine İllimunati’den doğrudan bahsetmeyeceğim, ara sıra geçebilir yine de. Genel olarak İslam’a ve İslam Ahlakı’na dayalı olacak yazı.

Falcılıktan ve fal baktırmaktan bahsedeceğim. Çünkü bu aralar herkes aynı şeyden bahsediyor, birbirlerine öneriyorlar, şakalaşıyorlar. Çocuk da diyor ki anne bi dakka ya dur yanlış oldu. Ne diyordum, hah birbirlerine falcı bulunduran “cafe”ler öneriyorlar, yok o isim veriyormuş da, şu tipini söylüyormuş, öbürü de tamamen tutturuyormuş falan. Bunlar yalan yav. O fal bakma olayının gerçeklerini anlatayım mı size? Bak şimdi adamın “cafe”si var ve kar edemiyor, muhtemelen de caddeye değil de sokağa bakıyor. Gün içinde gelse gelse iki-üç kişi geliyor onlar da en fazla tost isteyip gidiyor. Adam da alıyor kuzenini, arkadaşını artık her neyse, oturtuyor bir masaya. Caddeye bir tabela koyuyor “kahve sizden fal bizden” diye. 1,5 liralık kahve oluyor sana 20 lira. O falcı diye koyduğu adam da sallıyor totosundan, veriyor coşkuyu. Bir günde yüz kişi gelse illa ki yirmi-otuz kişi tutturur. Onlar da gider arkadaşlarına anlatır. Her gün gelen müşteri sayısı birkaç haftada 5 – 10 katına çıkar. Her kişiden 18,5 lira kar eden cafe sahibi yana ek bina açıp yeni falcı bile getirir. Yani demek istiyorum ki, bu işler tamamen para meselesi. Kimse sizin Selinsular’ınızı, Berkecanlar’ınızı merak etmiyor. Tutturma meselesi de aslında oran meselesi yani. Yüz kişiden otuzunu tuttursa o otuz kişiye göre dünyanın en iyi falcısı oluveriyor. Basit bir oran orantı hilesinden başka bir şey değil.
Şimdi anladınız mı sizin her hafta 20’şer lira verip geleceğinizi belirlettiğiniz adamların nasıl da sizi sömürdüğünü?

Ablalar, abiler ve küçük kardeşler. Yemeyin bunları. Allah’tan başka hiçkimse gaybı yani geleceği bilemez. En fazla tahmin edebilir fakat bu da kolay bir iş değildir. Ancak Atatürk gibi çok okumuş, tecrübeli ve bilgili büyük insanlar yapabilirler. Hem siz geleceğiniz niçin parayla başkasına belirletiyorsunuz? Ona bile mi üşeniyorsunuz?

Dostlar, fal baktırmak şirke girer. Allah, kendi haklarından hangisi yenirse yensin sonunda illa ki affeder ancak şirki affetmez. Müşrikler yani şirk yapanlar cehenneme gider. Şirk en büyük günahtır. Zaten İllimunati’nin, satanistlerin ve bozulmuş hristiyanların yaptığı da şirk değil mi? İllimunati İblis’e tapmıyor mu? Daha önceki yazılarımda müşriklerin sonuyla ilgili birçok ayet bulabilirsiniz.

Hem tecrübeyle sabittir, bereketsizlik ve uğursuzluk getirir fal. Boru değil ya, Allah’a şirk koşmuşsun. Bir işin olacağı varsa bile olmuyor, sıkıntılar atlatıyorsun. Çok kötü bir şey fal.

Yahu ben anlamıyorum bir de körü körüne inananı var. Sen de insansın o da insan. Önce bir düşün, onun senden ne üstünlüğü olabilir ki geleceği görsün? Bunu bir düşün ya. Özel yetenek falan diye bir şey yok. O yetenek değil o yalancılık. Usta yalancılar artık her türlü kıvırmasını bildiğinden milleti de dolandırmasını, kandırmasını çok iyi biliyorlar. Sen de geleceği gördü sanıyorsun.

Ben bunları birine anlattığım zaman diyor ki “sen de ne cahilsin, ben şahid oldum bende ne varsa tuttu.” Bana cahil diyen adama bak ya, bilim desen konuyla alakası yok din desen zaten yasaklamış böyle bir şeyi. Sunacağın, savunacağın hiçbir kaynak yok elinde bir de bana cahil diyor ya.

"Şunlar size haram kılınmıştır: Boğazlanmayarak ölmüş hayvanın eti, kan, domuz eti, üzerine Allah'tan başkasının adı anılmış, boğulmuş, vurulmuş, yuvarlanmış, süsülmüş, canı “üzerineyken yetişip kestikleriniz müstesna olmak üzere canavar tarafından yırtılmış ve dikili adak taşları üzerinde boğazlanmış hayvanlar ve bir de fal oklarıyla kısmet paylaşmanız... Bütün bunlar birer sapıştır." Maide, 3

"Ey iman edenler! Uyuşturucu/şarap, kumar, tapılmak için dikilen taşlar, fal okları şeytan işi birer pisliktik; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz." Maide, 90

Neyse, yine gece yazılan tırt bir yazı oldu ama devamını belki ilerleyen günlerde getiririm. Hadi sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun.

1 yorum:

  1. Fal baktırmak ve Fal bakmak hakkında her şey
    https://goo.gl/op8ptH

    YanıtlaSil