15 Ağustos 2011 Pazartesi

Cennet ve Cehennem' Kimler Gidecek?


Hello canlar,
Allah’ın izniyle yurt dışında çıkacam da antrenman yapıyorum hehe. Kısa bir yazı önceden söyleyeyim hani okumazsınız falan, bu yazıda kimlerin cehenneme kimlerin cennete gideceğinden bahsedeceğim.

Yalnız önce söylemek istediğim bir şey var. Anladım hadi yazı konusunda çok iyi değilim akıcı yazılar yazamıyorum ansiklopedik bilgi veriyorum da ben burada birçok  ilahiyatçının dahi anlatmadığı şeyleri anlatıyorum. Söylemedikleri bilgileri söylüyorum. Ve biliyorsunuz ki mücadelemizdeki en büyük sıkıntımız İslam’ın şu ana kadar yanlış öğretilmesi. Gösteriş ve görselliğe dayanan zorba bir dinmiş gibi akıllara yerleştirilmesi. Bunun için önce İslam’ı iyi öğrenmemiz gerek ki silahımız hazır olsun. Şeytan bizleri saptırmakta zorlansın, saptıramasın. Ama siz yazıyı uzun diye okumuyorsunuz. La daha Kur’an’ın ilk kelimesi “Ikra!” yani oku, öğren, sorgula demek. Sen mücadele edecem deyip sonra üşengeçlikten iki kelimeyi okumuyorsun. Üzgünüm ama bu sığır ve ötesilikten başka bir şey değildir.

Konuya gelirsek. Kur’an’da birçok yerde görürüz uyarılıp da buna rağmen Allah’la alay edenleri ve Allah’ın onlara “Gün geldiğinde ‘Hadi girin cehennemin kapılarından içeri’ deriz.” ve “Onlar için ne kötü bir azap vardır.” gibi cümleleri. Allah’a inanlar için ise “Gün geldiğinde melekler onlara ‘Selam olsun size sabredenler! Ne güzel yurttur burası’ derler.” ve “İnanlar için ne iyi bir yurt vardır.”  gibi  cümleler de sık sık geçer. Ama hepimiz biliyoruz ki hiçbirimiz öyle melaike değiliz, illa ki dedikodumuz küfrümüz kötülüğümüz var. O zaman cehenneme mi gideceğiz cennete mi, cehenneme gitsek çıkabilecek miyiz gibisinden sorular oluşuyor kafamızda.

Bunun cevabı da tabii ki yine Kur’an’da var:
28.     Öz benliklerine zulmedip durdukları bir sırada, meleklerin vefat ettirdikleri kişiler şöyle diyerek teslim bayrağını çekerler: "Biz hiçbir kötülük yapmıyorduk." İş hiç de öyle değil. Allah, sizin yapmakta olduklarınızı çok iyi bilmektedir.  

29.            Hadi, girin cehennem kapılarından; sürekli kalacaksınız orada. Gerçekten kötü yermiş kibre sapanların barınağı.” Nahl Suresi

“İnkâr edenlere de cehennem ateşi var. Ne haklarında hüküm verilir ki ölsünler ne de azapları hafifletilir. İşte böyle cezalandırırız tüm nankörleri biz.” Fatir, 36

“Allah, Kitap'ta size şunu da indirmiştir: Allah'ın ayetlerinin inkâr edildiğini, bu ayetlerle alay edildiğini işittiğinizde, bir başka lakırdıya dalıp gittikleri zamana kadar, o münafıkların yanında oturmayın. Aksi halde siz de onlar gibi sayılırsınız.Hiç kuşkusuz Allah, münafıklarla kâfirleri cehennemde bir araya getirecektir.” Nisa, 140

“71      İnkâr edenler bölük bölük cehenneme sevk edilirler. Oraya geldiklerinde onun kapıları açılır ve cehennem bekçileri onlara şöyle derler: "Size, içinizden resuller gelmedi mi ki, Rabbinizin ayetlerini karşınızda okusunlar ve sizi şu gününüze kavuşmanız hususunda uyarsınlar?" Onlar: "Evet, derler, geldi ama inkârcılar hakkında azap hükmü hak oldu."                

72        Şöyle denilir: "Girin cehennemin kapılarından! Orada uzun süre kalacaksınız. Büyüklük taslayanların barınağı ne de kötüymüş!"” Zümer Suresi

Cehennemde kimlerin sonsuz kalacağını anladık mı? Elbet günahlarımıza göre cennet ya da cehenneme sevk edileceğiz. Bunu da şu ayetlerden anlıyoruz:
 102.  Artık kimin tartıları ağır gelirse onlar kurtulmuş olacaklardır.   

 103.    Tartıları hafif gelenler ise kendilerini kayba uğratanlar, uzun süre cehennemde kalanlar olacaklardır.” Muminun Suresi

Sevabımız daha az çıkarsa biz de cehenneme gidebiliriz. Ancak yukarıda Nisa Suresi 140. ayetten ve diğer ayetlerden de açıkça anlaşılacağı üzere Allah’a iman etmeyenler orada sonsuza kadar kalacaklardır. Cennete girmenin şartı imandır. Kur’an’da arayın tarayın onlarca kez görürsünüz peşpeşe “iman edenler ise güzel yutlarda kalaonlarca kez görürsünüz peşpeşe “iman edenler ise güzel yutlarda kalacaklardır” benzeri ayetleri. Yani eğer iman ediyorsanız cehenneme girseniz de cezanızı çektikten sonra çıkarılacaksınız. Çıkarılacağız yani inşallah.

Şimdi bütün bunları muhtemelen bir çoğunuz biliyordunuz. Fakat çoğu kişinin atladığı önemli bir detay var:
Hep sorarlar ya bazı bilim adamları için falan Hristiyansa cennete gidecek mi? diye. İşte atlanılan çok önemli detay bu.

Kur’an’da cennete Müslümanların gireceği yazmıyor ki! Müminlerin yani iman edenlerin gireceği yazıyor. İmanın 6 şartını hatırlayan var mı?
-Allah’a inanmak
-Meleklere inanmak (Azrail, Cebrail, İsrafil, Mikail)
-Kitaplara inanmak (Tevrat, İncil, Zebur, Kur’an)
-Peygamberlere inanmak (Hz.Muhammed dahil)
-Ahiret Günü’ne inanmak
-Kaza, Kader ile iyilik ve şerrin Allah’tan olduğuna inanmak
Bu 6 şartı doğrulayan kişiler cenneti hakediyorlar. Bakın Müslümanlıkla ilgili en ufak bir şart yok. Amma ve lakin; dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var. Efenim ben Hristiyanım veya Yahudiyim, Allah’a inanıyorum cennete gidecem. Dur bakalım orda genç. Hristiyanlığın ve Yahudiliğin en büyük sıkıntısı ama en küçük detayı: Hz. Muhammed’in peygamber olduğuna inanmamak. Diğer tüm peygamberlere inansalar da, Hz.Muhammed’e inanmadıkları için sadece 4 şartı gerçekleşmiş sayılıyor (çünkü Kur’an da devredışı kalmış oluyor otomatikman) ve iman etmedikleri için cennet vaadedilmiyor.
Çakozlavakya? Yes, got it. Ov yee
Bay bay, si yu leytır. Luuk good tu yorself

12 yorum:

  1. Kardeş, sen beni direk cehennemlik yaptın. iyilik de yapsak, hepsi boşa mı gidecek yani :))
    Kitaplara inanmaktan kastın, kitapların var olduğuna inanmak değil galiba. İçindekilere de inanmsaksa olay, ben Kuran'da bazı şeyleri kabul etmediğim için müslüman değilim zaten.
    Olay buysa, cennete kimin gidip gitmeyeceğin konusundaki tespitini de doğru bulmuyorum, söyleyeyim.
    İlk yorumun benden olsun.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Şimdi şöyle o kitapları Allah'ın gönderdiğine inanman lazım. Tam olarak inancını yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim. İçindekilere inanmak değil, misal bilmemkime göre İncil'de İsa'nın da tanrı olduğu ima ediliyor. Buna bir Müslüman tabii ki inanmaz. Ancak zamanında İncil diye bir kitabı Allah'ın gönderdiğine inanır.
    Tespit konusunda, yukarıda ayetlerin birinde yazdığı gibi, cehennem münafık ve kafirlerle dolacak. Daha doğrusu müşrik, münafık ve kafir insan&cinler ebediyen orada olacaklar. Kafir sınıfında değilsen inşallah cennete gidersin :)

    YanıtlaSil
  3. selam,

    sanırım yanlış anlamışsınız biraz..mesele yazının uzunluğu değil bilirsiniz bir kitap uzun olduğunda eğer kitap sıkıyorsa okunamaz ama ynı kitap okunmaya uygunsa çok hızlı bir şekilde akıp gider ki yazının uzunluğu da okuru bağlamaz..bakınız sikkofieldin yazıları da ne kadar uzun oluyor ama bir solukta okutturuyor kendini..hatta sayfalarca yorumu bile okuyabiliyorsunuz orada..çünkü anlatma şekli ve içerik.demişsinizki ansiklopedik bilgi belki ama önemli/ o kadar ansiklopedi var kim soğru dürüst açıp da bakıyor şu anda..şöyle düşünün hocanız sizden bir slayt yapmanızı istedi ve bellinir konunuz var ve o konuyla ilgili resim ve bilgileri de eklemeniz gerekiyor..siz orada resimleri gösterip direk kitep bilgisini olusanız ne olur? ne kadar önemli de olursa olsyun kimse dinlemek istenilmez pek.bizden istenilen ise birçok kaynaktan araştırma yapmamız ve hepsini harmanlıyarak kendi üslubumuz ve yorumumuzu katarak anlatmamız dir.sikkonun yaptıı da tam olarak bu.yani hem bilgileri buluyor harmanlıyor hem de arkadaş muhabbetiyle gayet güzel anlatıyor ve dinlettiriyor da kendni.ben tam olarak bunu demek istemiştim,kolay gelsin saygılarla.

    YanıtlaSil
  4. baricari sen bu konu hakkında eleştiri yapmışmıydın hatırlamıyorum bile ama eğer yaptıysan yukarıdaki lafları üstüne alınma. Sizin gibi yapıcı eleştiri yapanları ben zaten elimden geldiğince dikkate almaya çalışıyorum. Ama özel olarak saçma eleştiriler de gelebiliyor. Şair burada o arkadaşlara sesleniyor.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  5. @CHGZS
    Kitapları bir yerlerinden uydurmuşlar demiyorum tabi ki. Benim kitapta yanlış bulduğum bazı noktalar var sadece, bunu demek istedim. Bu nedenle sikko'nun blogunda tahrif edilmiş olma ihtimali üstünde durmuştum fakat herkes karşı çıkmıştı. "Orjinalinin bir yerde saklanıyor olup, daha sonra değiştirilmiş kopyalarının dağıtılmış olması" varsayımım da kabul edilmemişti.
    Hoş, zaten bunlar öylesine ortaya atılan şeyler. Ben sadece bazı noktaları uygun bulmadığım için öne sürdüm.
    Bu arada, "kabalacı" gibi bir şeyim diyeyim.
    Cehennemlik ;)

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Felix estağfurullah hehe en doğrusunu Allah bilir belki de cehenneme cennetten kart atarsın "noldu lan yazıyodun" diye :)) Şaka bi yana, inşallah hepimiz cennetle ödüllendiriliriz.
    Kabala konusuna gelince. Kabalanın sadece bir kısım öğretileri diğer insanlara aktarılıyor. Kabala esasen melekler tarafından insanlara öğretilmiş (Babil'de Hârut ve Mârut melekler) sihre/büyüye dönüştürülebilecek bilgiler topluluğudur. Melekler bu konuda insanların küfre sapmayacağı yönünde söz almışlar ancak insanlar kabalistik öğretileri büyüye dönüştürerek sözlerine karşı gelmişlerdir. Kabalistik öğretiler bu sebeple sakıncalıdır, çok kuvvetli birer silah gibidirler ve eğer iradeniz güçlü değilse bilmenizi önermem. Zira en ufak bir anda bile şeytan yoldan saptırabilir.
    Kur'an'da da elbet insanın kafasını kurcalayan şeyler oluyor. Fakat bu bizi doğru anlamak için araştırmaya sevk etmeli. Öncelikle tek yaratınımıza sığınmalı ve onun gönderdiğinin mutlak doğru olduğunu kabul etmeli sonra da sebep ve sonuçlarını bir bir araştırmalıyız.
    Sevgi ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  7. Orjinali konusunda evet orjinali saklanıyor fakat bir saptırılma olsaydı elbet açığa çıkardı. Hem böylesine mükemmel bir düzene dayalı bir kitabı değiştirmeye güçlerinin yeteceğini sanmıyorum.
    Tekrardan saygılar

    YanıtlaSil
  8. Zaten, Kabala'da da amaç mutlak teslimiyettir. Dediğin gibi kötüye kullanılması ihtimalleri de var. Belki de İlluminati örgütü Kabala'yı kullanarak şeytani büyüler yapıyor olabilir. Ama normalde, Baal Hasulam gibi kabalistler, hayatın amacını ve Tanrı ile yaşamanın yöntemlerini öğretmişlerdir.
    Bildiğin üzere, İslam dahil bütün inançlar kötüye kullanılabiliyor. Bu konunun düzeltilmesi için, öncelikle insanların bilinçlenmesi gerek. Nasıl desem, küçük ve fani çıkarlar peşinden koşan insan inancı ne olursa olsun, o inancını kullanır.
    Hz. Muhammed'in bir hadisini duymuştum:
    "Bir zaman gelir, insanın bütün kaygısı midesi olur, şerefi mal, kıblesi kadın, dini para olur."
    Sanki biraz günümüzü anlatıyor :)
    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Kabala faydalı ilimlerin olduğu bir kitaptır. İlk olarak Babil'e inmiş daha sonra bu bilgiler Mısır'a taşınmış ve koca devleti yüzyıllarca şirke sürüklemiştir. Piramitleri yaptıracak kadar büyük ilimler içerir.
    Bilmek elbet güzeldir ancak bir yandan nefsi terbiye çalışmaları iyi olabilir. Böylece o yüksek ilimleri öğrenip kullanmaya başladığında şeytanın seni kandırma şansı daha az olur.
    Dediğin gibi malesef insanlar o kadar çıkarcı ki, en ufak bir şeyde bile tüm değerlerini satabiliyor. Allah bizleri onlardan korusun. Size de kolaylık versin :)

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim. Size de kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  11. CHGZS kardeş selamlar,

    Kolay gelsin,şu sıralar biraz zaman sorunu yaşıyorum bir fırsat bulunca bir şeyler yazıttırayım dedim.

    Felix kardeş sanada selamlar,

    Sikkonun blog bu sıralar durulunca pek sık görüşüp yazışamıyoruz.Farklı adreslerde de olsa karşılaşıp selamlaşabilmek güzel.Kur'an konusuna gelince,bazı tercüme edenler malesef,arapçayı türkçeye çevirirken bilerek ya da bilmeyerek,bazı ifadelerin üzerini örtüyorlar bu yüzden ilgili konunun detayları zor görülecek düzeye indirgeniyor.Böyle olunca da ya yanlış anlaşılıyor o ayet(ler) ya da inandırıcı bir zemin üzerinde değilmiş gibi görünüyor.Buna göre çok sık eleyerek araştırmalı ve de diğer okuyan insanlarla tartışmalıyız ki konunun özü iyice ortaya çıksın.Eğer istersen inandırıcı bulmadığın ayetleri ortaya dök dilimiz döndüğünce açıklayalım takıldığımız yerde iyice araştıralım gör bak neler çıkacak ortaya.

    Bu arada cennete ve cehenneme,amel olarak kimlerin gireceğini biliyoruz ancak kişi olarak bilemeyiz,zira şu an iman eden biri imansız ölebilir,imansız olan biri ise imanlı ölebilir.Bu da naçizane bir katkım olsun konuya.Ve böylelikle de yazın için teşekkürler chgzs kardeş.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Kardeş çok güzel bir noktaya temas ettiğini belirterek bir ayrıntı vermek istiyorum.

    Azrail diye bir şey var mı acaba? Hiç sordun mu kendine?

    Kanımca öyle bir melek yok!! Neden? Nasıl mı? Şöyle:

    1. Azrail Kur'an'da adı geçmeyen uydurulmuş bir isim(artık bilemem gerisini)

    2. Yukarıdaki ayetleri incele, canlarını alan melekler deniyor. Yani tek bir melek can almaz. Çok melek var.

    3. süleymaniye vakfı din ve fıtrat araştırmaları merkezi ni araştırırsan çok güçlü bir ekip din konusunda müthiş detaylı araştırmalar yapıyor ve birçok gerçek gün yüzüne çıkıyor, görürsün...

    Bilinçlenmek dileğiyle...

    (sana yazdım istersen yayınlama, çünkü reklam yapmış olmayayım bloguma beklerim:

    http://bakis-acisi-yoktur.blogspot.com/

    YanıtlaSil