15 Mayıs 2011 Pazar

Deccal Hakkında Azıcık Bilgi

Merhaba dostlar,
Yeni bir yazıda daha selamlar hepinize. Bu yazımda Deccal inancına değineceğim. Dabbet'ül Arz'dan biraz bahsedeceğim. Ve günümüzle bağlantılar kurmaya çalışacağım.

Evet, ilk olarak Deccal inancından başlayalım. Deccal nedir? Deccal, kıyamete yakın bir zamanda gelerek kötü toplulukları peşine takacak, dünyayı kötülükle tehdit edecek ve iblisin yapabileceği her şeyi yapacak bir varlık, bir olgu. Tek midir çift midir, insan mıdır yoksa başka bir çeşit canlı mıdır, hatta cansız mıdır bilinmez. Deccal, tam anlamıyla hiçbir şekilde Kur’an’da geçmez. Kur’an’da sadece onun yapacağı düşünülen şeyleri birinin yapacağından bahseder.
"Onlar Allah'ın nurunu üflemekle söndürmek isterler. Allah ise nurunu tamamlamaktan başka birşeye razı olmaz-kâfirler hoşlanmasalar da” Tevbe, 32
Burada yapacaklarıyla ilgili bir ayet görüyoruz. Aslında bu Deccal için spesifik bir ayet değil, tüm müşriklerden, kafirlerden ve münafıklardan bahseder bir hali var.
“Biz de onların arasına kıyamet gününe kadar sürecek düşmanlık ve kin salıverdik. Onlar ne zaman savaş amacıyla bir ateş alevlendirdilerse Allah onu söndürmüştür. Yeryüzünde bozgunculuğa çalışırlar. Allah ise bozguncuları sevmez.” Maide, 64
Burada Deccal’in peşindeki topluluk hakkında ipucu elde edebiliriz. Sanki ayetleri birleştirince ortaya bir şeyler çıkıyor gibi.
“Ki (bunlar) Allah'ın ahdini, onu kesin olarak onayladıktan sonra bozarlar, Allah'ın kendisiyle birleştirilmesini emrettiği şeyi keserler ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarırlar. Kayba uğrayanlar, işte bunlardır.” Bakara, 27
Şimdi bu yazdığım üç ayeti birlikte okuyalım. Bir yapboz parçası gibiler, şu an çok anlam ifade ediyorlar. Dediğim gibi Deccal’den direkt olarak bahsetmese de peşindeki topluluktan açıkça bahsediyor. İlk ayetteki gibi, aslında bir savaş ortamı var. Onlar müminleri yok etmek için uğraşıyorlar. Yazdığım ikinci ayetteki gibi, bir borzgunculuk çıkaran düşmanlardan bahsediliyor. Bunlar elbette Allah’ın sevmeyeceği türden şeyler yapmaktalar. Üçüncü ayette ise önemli bir şeyden bahsediyor aslında. “Allah’ın ahdini onu kesin olarak onayladıktan sonra bozarlar” diyor. Kim bunlar? Allah’la önce bir anlaşma yapıyorlar, sonra da bozuyorlar. Sakın bunlar müşrik cinler, yani iblisin peşinde giden şeytanlar olmasın? Biliyorsunuz ki Allah cinler ve insanların iletişim kurmasını kendisi izin vermedikçe yasaklamıştır. İnsan’ın yaratılışında bunu kabul etmişlerdi değil mi? Sadece o İblis secde etmedi. Sözünden döndü, Allah’a uymadı. Ve önce kabul eden cinlerin bir kısmı İblis’e kanarak peşinden gittiler. İnsanlarla iletişim kurdular, kendi taraflarına çektiler. Bu grup zaten şimdiki İllimünati’yi oluşturmuyor mu? Deccal, işte bu topluluğun başını süren şeydir. Acaba Deccal dediğimiz, Lucifer diye tabir edilen o İblis midir?
Deccal hakkında birçok hadis bulunmakta ancak hangisi gerçek hangisi yalan bilinmez. Birçok sahih hadis bulunduran bir kitapta işte Deccal’le ilgili bir hadis:
“Deccal tek gözlüdür.” Buhari, Enbiya : 3 Rüya :11
Bu sanki bize bir şey çağrıştırdı?


Deccali bu kadar tanımlayıp bırakıyorum. Bir dahaki yazım Dabbet’ül Arz’la ilgili olacak. Yec’üc ve Mec’üc’den de bahsedeceğim. Dabbet’ül Arz’la ilgili bir ön biligi vereyim, next episode tarzında:
Dabbe, yürüyen-hareket eden yer canlısı demektir. Kur’an’da kıyamete yakın “yerden çıkarılacağı” yazılır. Ne olduğunu bilmesek de ne olabileceğini, tahminlerimi, yorumlarımı bir dahaki yazımda aktaracağım. Bu yazıyı niyeyse kısa tutasım geldi ama bir dahaki yazı sanırım bayağı bir uzun olacak. Ama inanın bundan çok daha güzel, çok daha ilginç bilgiler içeren bir şey olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder